|
|
| Fakülte: |
| Gölcük-Saraylı |
| Bölüm: |
| Pazarlama |
| Sınıf: 1. Sınıf |
| Mesaj: 61 |
|
1. Iyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilirdi.
2. Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boÅŸ kaleye ters ÅŸekilde topukla vurulurdu.
3. Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taÅŸ ile iÅŸaretlenirdi.
4. Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınc...a maç biterdi.
5. Uç korner bir penaltıydı.
6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.
7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` ÅŸeklinde cevap verilirdi.
8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.
9. Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe `Açılsana 3 kere sektirdim` derdi, rakip açılırdı; efendilik vardı.
10. Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes `iÅŸe iÅŸe!` diye bağırırdı.
11. Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.
12. Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip kınanırdı.
13. Tanju, Rıdvan, Metin, Ali, Feyyaz, Hagi, Hakan, Hami gibi dönemin popüler futbolcularının adı alınırdı.
14. Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediÄŸi kiÅŸileri topuyla oynatmazdı.
15. KliÅŸe laflar vardı: `At bakayim abinin kıllı göÄŸsüne!`
16. Elin avantajı olmazdı.
17. Bel üstü gol sayılmazdı.
18. Taçtan kendi önüne atıp baÅŸlatılınca, taç deÄŸiÅŸirdi.
19. Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı.
20. Maçlarda eÄŸer iddia varsa ödüller genel olarak Algida Max, eskimo, meybuz, 2,5 litrelik kola vb. ürünlerden oluÅŸurdu.
21. Pas vermeden sadece çalım atarak gol atılırsa sayılmazdı.
22. Frikiklerde baraj mesafesi, frikiÄŸi kullanacak olan kiÅŸinin koca bir zıplayışının akabinde 3 koca adım atmasıyla belirlenirdi... Büyük atılan adıma karşılık olarak rakip takım "sen tuvalete de mi böyle gidiyon?" diyerek ortalığı kızıştırırdı.
23. Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir ÅŸevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda baÅŸlardı.
24. Gol olduktan sonra eÄŸer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kiÅŸiyi yüceltip "adamın gol diyo" diyerek golü alırlardı. Golü kabullenen kiÅŸi de kaleye veya defansa alınırdı.
25. Varsa hakeme yapılan en dolu dizgin hakaret: "hakeme gözlük, eline de sözlük" tü.
26. Oynayacakların sayısı eÄŸer tek ise, güçsüzlerden biri devre deÄŸiÅŸtirerek gönlü alınırdı.
27. Penaltılarda eÄŸer takımınız açık ara farkla öndeyse kaleciye vurdurulurdu. Ama en güçlü forvetiniz penaltıyı kullanacaksa, hemen rakip kalecinin gönlü alınırdı: "Merak etme olm, teknik vuracam."
28. Sabit bir kaleci yoksa 2 golde bir veya dakika usulü oyuncular aralarında deÄŸiÅŸirdi. Kalecilik sırası "Sonum bir Allah" diye kim baÅŸlarsa o kiÅŸiden geriye sayılırdı.
29. Dizde veya ayak ucunda top sektirerek de sıra belirlendiği olurdu (genellikle 9 aylık veya 21 aylık gibi oyunlarda). Bu durumlarda ilk sektirmek isteyen "Birim bir Allah, kırmızı bayrak, yeşil kitap" derdi.
30. Kaleci oyuncu kavramı vardı. Takımların genellikle iyi oyuncuları bu kutsal göreve kendilerini adarlardı.
31. EÄŸer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: "Adamın devam ediyor." derdi.
32. Milli birlik ve beraberliÄŸimiz mahalle maçlarında baÅŸlamıştır. Önce maçlar yapılır... Centilmenlik skora yansımazsa sopalar, taÅŸlar konuÅŸurdu.
33. Atan alır spor vardı. EÄŸer top kime çarpıp çıkmışsa topun gittiÄŸi yer neresi olursa olsun koÅŸa koÅŸa gidip alırdı.
34. Mahallenin abileri kaleci alıştırırlardı ve buna göre puan verirlerdi. Aralarında kavga eden çocukların puanı kesilirdi.
35. Skor ne olursa olsun akÅŸam!? saati yaklaÅŸtığında "Golü atan kazanır." kuralı iÅŸlerdi.
36. Maçlardan sonra su sırasına girmek ayrı bir davaydı ve mutlaka koÅŸa koÅŸa gidilirdi. Genellikle yaÅŸlı amca veya teyzeler, zemin katta oturanlar bu iÅŸin acımasız kurbanlarıydı.
37. El kasti değilse o top direkt kaleye kullanılmaz, "kasti değilki oğlum, gol olmaz." denirdi...
38. EÄŸer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa; o top çizgiye kadar götürülür ya popo dürtmesi yada yere yatıp kafa, burun, alın gibi vucut kısımlarının dürtmesi ile gol atılırdı.
39. Kalecinin degajla gol atabilmesi bir yetenekti fakat gene de gol sayılmazdı. Karşılıklı atışmaların sonunda yoldan geçen herhangi biri hakem yapılırdı ve sonuca o karar verirdi.
40. Para o zamanlar kolay bulunmadığından maçın hangi takım tarafından baÅŸlatılacağına; bir tarafına tükürülmüÅŸ yassı bir taşın havaya atılıp, yaÅŸ mı,kuru mu seçiminde doÄŸru tarafı bilen tarafın baÅŸlaması yöntemi ile karar verilirdi.
41.Kaleler taÅŸtan olduÄŸu için atılan ÅŸut önce defansa çarpıp sonra taşın üstünden geçtiyse ÅŸutu atan takım gooll diye yaygara çıkarırdı.Rakip takımın gol deÄŸil kale üstü cevabına,gol yoksa korner o zaman ver topu diyerek racon kesilirdi. Çaresizim...Nereye tutunsam düşüyorum..Hayat öyle bir oyun oynadıki,Palyaçonun dediÄŸi gibi aÄŸlayamadığımdan gülüyorum..! |
| |
11.03.2010 11:31 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Gölcük-Saraylı |
| Bölüm:
|
|
Pazarlama |
| Sınıf:
1. Sınıf |
| Mesaj:
61 |
|
özlemiÅŸim mahallede top oynamayi  Çaresizim...Nereye tutunsam düşüyorum..Hayat öyle bir oyun oynadıki,Palyaçonun dediÄŸi gibi aÄŸlayamadığımdan gülüyorum..! |
| |
11.03.2010 11:31 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Köseköy |
| Bölüm:
|
|
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama |
| Sınıf:
Mezun |
| Mesaj:
26 |
|
devre arasında bakkala gidilirdi,ya da balkondan sarkıtılmış sepete konan iki biskuvi arasına sıkıştırılmış lokumlu sandviç yenirdi.. |
| |
11.03.2010 12:52 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Mühendislik |
| Bölüm:
|
|
Elektrik Mühendisliği |
| Sınıf:
4. Sınıf |
| Mesaj:
670 |
|
ekmek arası reçel...hoop...midede..üstüne gizlice girilen aptnin kazan dairesinden kaçak su içmeler... yok yok eskidendi onlar çoook eskiden...millet evlenio aga..:( |
| |
29.07.2010 02:19 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Mühendislik |
| Bölüm:
|
|
Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) |
| Sınıf:
Yüksek Lisans |
| Mesaj:
121 |
|
7 devre 15 biterdi bizim zamanımızda , gece stadları aratmayan ÅŸekilde aydınlanan sokak boyunca top oynarken duvarına top çarptırıp kirlettiÄŸimiz adam müstail evini sattı ve yerine bir apartman yapılıyo ve biz oradan bi daire aldık ,sokak eski geniÅŸliÄŸinde bakalım yolda top oynayan çocuklara karşı benim tutumum ne olacak... |
| |
29.07.2010 10:02 |
|
|
|
|
gerçekten böyleydi ama biz biraz geç duyardık o ezan sesini nedense:) bide topumuzu patlatan amcaların bahçesindeki sebze meyve o gece toplanırdı:):) özellikle 1.5. 20.ve 31. maddeler süpeer gerçek yaaa: ) ebru_erhan 20 Haziran 2005 bitmeez |
| |
30.07.2010 00:01 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Mühendislik |
| Bölüm:
|
|
Makine Mühendisliği |
| Sınıf:
2. Sınıf |
| Mesaj:
4 |
|
abanmak yok , çaprazdan penaltı olmaz :) |
| |
22.03.2011 00:13 |
|
|
|
|
En Güzelide Taç Yoktu Dere Tepe Top Nereye Giderse Biri Taç Diye Kıçını Yırtana Kadar Kimse Taç Olduuna İnanmazdı
Azmı Çamurun İçinde Top Oynayıp Mısır Sürgesini Kafamıza Yedik :) Dikkat Et Fikrim Dik Gelebilir... |
| |
22.03.2011 00:21 |
|
|
|
|
Fasülye Vardı İlk Devre Bi Takımda İkinci Devre DiÄŸer Takımda :) Dikkat Et Fikrim Dik Gelebilir... |
| |
22.03.2011 00:22 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
İletişim |
| Bölüm:
|
|
Radyo TV Sinema (İÖ) |
| Sınıf:
5. Sınıf |
| Mesaj:
4949 |
|
YaÅŸayan en ÅŸanslı kuÅŸağız gençler akıllı olun deÄŸerini bilin.Sizin çocuklarınız mahalle maçlarını evlerinden online fifa aracılığıyla yaparken,obez kıçları yerlerinden kalkmayacak.İki taşın kale olmasına anlam veremeyecekler,taşın bir tarafına tükürülmesi tiksinç gelecek.Kornerden penaltı mı olurmuÅŸ diyerekten penaltıları ayakları ile deÄŸil parmaklarıyla bastıkları tuÅŸlarla kullanacaklar.Öpüp başıma koyuyorum mahalle maçlarımı,tombi kadar kıymetlidir kendisi... Delilik yerçekimi gibidir,birazcık itmek gerekir... |
| |
22.03.2011 23:33 |
|
|
|
|
ben bile oynuyordum be ... bizdeki kural ben kaleci olamazdım ... ben güzel paslar atamazdım ... öyle koÅŸardım sadece :D ama çok severdimm ... üff aklıma geldi bak ne güzeldi o zamanlar |
| |
22.03.2011 23:39 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Kandİra |
| Bölüm:
|
|
Bankacİlİk (İÖ) |
| Sınıf:
Mezun |
| Mesaj:
1621 |
|
en son 5 6 ay once girmiştim siteye bu konu vardı anasayfada :D helal olsun arkadaşlar :D |
| |
23.03.2011 01:31 |
|
|
|
| |
|
|
| Fakülte:
|
|
Gölcük-Saraylı |
| Bölüm:
|
|
Pazarlama |
| Sınıf:
1. Sınıf |
| Mesaj:
61 |
|
Çocuklugunu ozluyor ınsann :( Çaresizim...Nereye tutunsam düşüyorum..Hayat öyle bir oyun oynadıki,Palyaçonun dediÄŸi gibi aÄŸlayamadığımdan gülüyorum..! |
| |
24.03.2011 15:50 |
|